Dělení kuřecího masa

Dělení kuřecího masa

Další díl seriálu o dělení masa je tady. Dneska se zaměříme na dělení masa kuřecího. Ještě než začneme dělit je důležité zmínit, že kuře je velice často využíváno celé, jako třeba klasický nedělní oběd.

Pokud kuře začneme dělit tak asi nejvyužívanější částí jsou prsa. Mohou být s kostí i bez kosti. Z vykoštěných prsou uděláte kuřecí řízky.

Dále si můžete z kuřete koupit zadní čtvrtku či stehno s kostí. Je to ideální za předpokladu, že se chcete vyhnout sušším prsům. Místo celého kuřete tak můžete péct pouze to, co Vám nejvíce vyhovuje.

Stejně jako prsní řízky můžete získat i stehenní řízky. Z těch uděláte nejen obalovaný řízek, ale své využití má i při grilování.

Kuřecí křidélka jsou další částí kuřete. Stejně jako stehna se skvěle hodí na gril, případně zapéct s marinádou.

Jako poslední části jsou droby (tedy vnitřnosti), jako srdíčko, žaludek, játra a kuřecí hřbet. Z těchto kousků uvaříte výborný kuřecí vývar.